Perioada: 8 Ianuarie – 12 Februarie

Caracteristici cheie: impulsivitate, perseverență, brutalitate

Descriere – zodia Centaur

Persoanele născute în această perioadă sunt impulsive, mai ales când se enervează. Ar trebui să învețe să se lase conduse măcar uneori de rațiune, înainte de a acționa pe baza emoțiilor. Persoane puternice, reușesc să depășească cu brio orice le stă în cale și să ajungă unde și-au propus.

Centaurul este o zodie masculină, iar nativii din acest semn se bazează în viață pe instinct. Adesea nativii din Centaur sunt brutali și agresivi, își pierd firea repede, însă la fel de repede și-o recapătă.

Le este foarte greu să ierte, dacă o persoană le greșește se îndepărtează total de ea. Nativilor Centaur li se recomandă să încerce să își controleze furia și emoțiile.

Dragoste – zodia Centaur

Pentru nativii din Centaur relația de dragoste este asemene unei competiții pe care trebuie să o câștige. Fiind firi egoiste, de cele mai multe ori se pun pe primul loc, neglijându-și partenerul de cuplu.

Zeitate

Nativii Centaur născuți în perioada 8 – 20 Ianuarie sunt asociați Zeului Apollo, iar nativii născuți în perioada 21 Ianuarie – 12 Februarie sunt asociați cu Zeul Poseidon.

8 – 20 Ianuarie: Apollo, zeul soarelui și al muzicii

Despre cei născuți sub Zeul Apollo se spune că sunt îndemânatici și le place să învețe cât mai multe meserii. Persoane visătoare care luptă pentru a-și îndeplini visele.

21 Ianuarie – 12 Februarie: Poseidon, zeul mării

Nativii Centaur asociați zeului Posiedon sunt reci din punct de vedere emoțional, sunt adesea indispuși și impulsivi. Au momente în care își doresc să fie singuri și să nu le fie invadat spațiul personal.

Simboluri zeitate

Corbul, lupul, șopârla, delfinul, calul

Vezi corespondentul în zodiacul grecesc și pentru restul semnelor zodiacale:

ZodiePerioada
Minotaur1 Decembrie – 7 Ianuarie
Centaur 8 Ianuarie – 12 Februarie
Harpie 13 Februarie – 18 Martie
Pegas 19 Martie – 24 Aprilie
Cerber 25 Aprilie – 30 Mai
Satir 31 Mai – 3 Iulie
Sirena 4 Iulie – 10 August
Grifon 11 August – 15 Septembrie
Himera 16 Septembrie – 22 Octombrie
Sfinx23 Octombrie – 30 Noiembrie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!