Perioada: 22 Decembrie – 20 Ianuarie

Cuvinte cheie:  ambiție, obiectivitate, detașare, negativism, tact

Puncte tari: altruism, punctualitate, perfectionism, delicatețe

Puncte slabe: egoism, pesimism, sadism, materialism

Planetă guvernatoare: Saturn

Element definitoriu: Pământ

Metal: Plumb

Culoare: Negru

Anatomie: Schelet

Descriere Zodia Capricorn

Nativii Capricorn pot fi pe de o parte ordonați, perseverenți și ambițioși, iar pe de altă parte pot fi materialiști, cruzi și egoiști. De cele mai multe ori Capricornii sunt conservatori, au propriile idei și acceptă cu greu altele noi.

Verbul caracteristic al nativilor Capricorn este „a folosi”.

Muncesc din greu, însă vor evolua mai ușor după vârsta de 45 de ani, la maturitate culegând și rodale muncii de până atunci. Sunt prieteni de încredere și dușmani de temut.

Femeia Capricorn este ambițioasă, cere și oferă mult, are așteptări mari atât de la ea cât și de la cei din jur. Pune mare preț pe sinceritate și pe devotament. Urmărește ca cei care îi stau în preajmă să fie oameni de succes, să aibă o carieră și o reputație bună.

Este feminină, rafinată și hotărâtă. Îi tratează pe cei din jur cu respect și se așteaptă să fie tratată la fel. La prima vedere poate părea o persoană rigidă, dură, însă de fapt este o femeie sensibilă, care se implică în ceea ce face și dorește să fie protejată. În dragoste există posibilitatea de a fi atrasă de persoane mature, mai în vârstă.

Bărbatul Capricorn reușește să aibă succes în toate domeniile. Tocmai din acest motiv tinde să aibă în jur doar oameni de succes și va căuta o parteneră de viață matură, chibzuită, care să îl înțeleagă și să aibă aceleași principii. Nu face compromisuri în relațiile de cuplu, are așteptări mari de la parteneră, considerând despre el că are destule responsabilități la locul de muncă.

Este realist, încrezător și ambițios. Dacă femeia Capricorn pare dură desi nu este, despre bărbatul Capricorn putem spune că este într-adevăr o persoană dură căreia nu îi place să comunice.

Copiii Capricorn trebuie învățați de mici să fie modești și generoși. Persoane ordonate, nu trebuie să li se impună reguli, preferă să aibă un program bine stabilit.

Dragoste Zodia Capricorn

În ceea ce privește dragostea, Capricornii au două laturi: una calmă și una zbuciumată. Capricornii sunt de o sensibilitate aparte, se atașează greu, însă atunci când o fac este definitiv și în totalitate. Partenerii de cuplu se simt în siguranță în prezența Capricornilor.

Firi romantice, visează adesea la cine romantice sub clar de lună. Frecvent, în relația de cuplu sunt geloși, chiar obositori pentru partener, sunt fixați pe detalii.

Au nevoie de libertate, de un spațiu propriu, însă în același timp fug de singurătate. Vor primi în viața lor persoane care le vor accepta stările, îi vor înțelege și vor da dovadă de multă răbdare.

Deși par materialiști, atunci când se îndrăgostesc nu țin cont de situația materială a partenerilor și îi vor accepta așa cum sunt.

Compatibilitate: Capricorn, Taur, Fecioară

Bani Zodia Capricorn

Nativii Capricorn țintesc cât mai sus, au aspirații înalte, își doresc să ajungă cât mai sus pe scara socială, să aibă succes și să atingă perfecțiunea materială. Sunt harnici și nu îi deranjează că trebuie să muncească pentru a ajunge unde își doresc.

Capricornii nu se identifică în rolul angajatului și ar fi mai potriviți pe posturi de lider. Se adaptează ușor oricărui mediu, sunt atenți la detalii și își organizează în mod diplomatic acțiunile.

Le place să aibă responsabilități, sunt independenți și se îngrijorează adesea pentru viitor. Fără activitate și fără responsabilități nativii Capricorn s-ar plictisi, li s-ar părea că viața este neinteresantă.

Meserii potrivite:

Nativii din Capricorn ar fi potriviți în profesii administrative și în cele care au legătură cu natura. Meseriile potrivire pentru aceștia: agricultor, tăietor de lemne.

Potrivite pentru Capricon ar fi și meseriile ce implică control, analiză, expertiză.

Sănătate Zodia Capricorn

În ceea ce privește capitolul sănătate, nativii Capricorn pot avea diverse afecțiuni din cauza grijilor excesive și a stresului. Organele predispuse la afecțiuni sunt genunchii, pielea și sistemul osos.

Capricornii pot manifesta afecțiuni precum eczema, probleme la nivelul oaselor (artroză, reumatism), afecțiuni la nivelul vezicii biliare și urinare, afecțiuni ale cavității bucale, intoxicații.

Corespondent în alte zodiace

Zodiacul chinezesc

Zodiacul grecesc

Zodiacul arboricol

  • 22 Decembrie: Fag
  • 23 Decembrie – 1 Ianuarie: Măr
  • 2 – 11 Ianuarie: Brad
  • 12 – 20 Ianuarie: Ulm

Pentru detalii despre zodia ta, fă clic pe numele zodiei de mai jos:

Nu știi ce zodie ești în zodiacul european? Află pe zodiacool.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!