Perioada: 21 Martie – 20 Aprilie

Cuvinte cheie:  curaj, generozitate, inițiativă, impuls

Puncte tari: hotărâre, curaj, energie, altruism

Puncte slabe: nervozitate excesivă, nestatornicie

Planetă guvernatoare: Marte

Element definitoriu: Foc

Metal: Fier

Culoare: Roșu

Anatomie: Cap

Descriere Zodia Berbec

Berbecul este unul dintre cele mai curajoase semne zodiacale. Este nestăvilit, altruist și elocvent. Are o voință fermă și spirit de pionier, are elan și poate derula orice acțiune își propune.

Pe de altă parte, Berbecul poate fi necredincios, laș și necinstit. Berbecul este predispus viciilor și neplăcerilor, mai ales celor care implică alcoolul.

Verbul care îl caracterizează pe nativul Berbec este „a fi” și se manifestă prin dorința acestuia de a fi mereu primul.

Femeia Berbec  Marte este considerat Zeul Războiului, motiv pentru care femeia din Berbec are obiceiul de a domina în orice relație este implicată. Aceasta se diferențiează de restul femeilor din zodiac prin simțul ei practic.

Îi place să se implice în activități riscante, care adesea sunt specifice bărbaților. În acțiunile pe care le desfășoară se bazează pe instinctul de supraviețuire, iar asta îi oferă șanse mari de succes.

Se recomandă ca atunci când nu există intenții serioase cu o femeie Berbec, aceasta să fie tratată cu atenție. Mai mult, dacă aceasta este divortață și are copii trebuie tratată cu precauție, trebuie lăsată să domine.

Are un farmec aparte și o intrigă atunci când un bărbat îi rezistă. Este sensibilă și adesea poate fi confuză. În astfel de momente are nevoie de apreciere. Este o prietenă bună pe care oricine se poate baza.

Bărbatul Berbec este un amalgam de curaj, energie, optimism și încăpățânare. Acceptă cu plăcere provocări și nu îi este frică să le țină piept însă va fi extrem de dezamăgit dacă adversarul va abandona lupta.

Berbecul este un bărbat sincer, iubește viața și aventura. Îi place să meargă la evenimente la care să se distreze. Adesea este nestatornic, fidelitatea nu este pentru el.

Are o atitudine pozitivă, este optimist și reușește să iasă cu bine din orice problemă. Este un bun lider, este capabil de a-i motiva pe cei din jur. Îi place ca în relația de cuplu să fie dominat, să fie mereu surprins. Este atras de frumos, îi place să aibă alături o parteneră preocupată de aspectul fizic.

Copilul Berbec  este destul de neastâmpărat și poate cădea pradă viciilor. Copilul Berbec trebuie îndrumat corespunzător și ținut ocupat cu activități concrete care să îi domolească energia.

Dragoste Zodia Berbec

Berbecii sunt pasionali și nestatornici. În cuplu au nevoie de iubire, de înțelegere și de atenție. Aceștia doresc să le fie respectate sentimentele, să li se ofere atenție și să fie înțeleși. Sunt spontani, pasionali și suferă îngrozitor de tare în cazul în care sunt părăsiți, deoarece se atașează extrem de repede de partener.

În cazul în care în relația de dragoste nu primește ceea ce își dorește, poate apărea monotonia. Vrea să fie mereu în centrul atenției, are nevoie în permanență de provocări.

Deși sunt impulsivi, pot fi adesea timizi și au nevoie de impulsuri pentru a acționa. Femeia Berbec are în relații o atitudine maternă, își asumă greutățile din relație, atitudinea aceasta reflectând din dorința de a domina și de a fi mereu în centrul atenției.

Compatibilitate Berbec: Berbec, Leu, Săgetător

Bani Zodia Berbec

Pentru a se manifesta și pentru a putea prospera în carieră, nativul Berbec are nevoie de un stimul, de o persoană care să îl motiveze. Are obiceiul de a-și schimba obiectivele, motiv pentru care adesea nu duce la capăt ceea ce începe.

Berbecii pot fi cu succes militari, ingineri metalurgici, neurologi, bucătari, oftalmologi. De asemenea s-ar potrivi în domenii ca sportul, coaforul sau construcțiile.

Le place ca efoturile să le fie apreciate, ba mai mult, sunt deranjați atunci când nu sunt apreciați sau lăudați. Berbecul se atașează de colegi și de echipă, însă obișnuiește să se înfurie și să fie autocritic.

Meserii potrivite

Nativii Berbec sunt potriviți pentru meseriile care implică metalul și elementele corespunzătoare zodiei: focul, fierul, partea anatomică, de exemplu bucătar, pompier, fierar.

Profesii din ramura medicinei: neurochirurg, oculist.

Alte meserii potrivite: meserii legate de domeniul militar, domeniul sportiv, îndrumător, ghid, domeniul stilistic, geolog, vulcanolog, polițist, constructor.

Sănătate Zodia Berbec

Nativii Berbec aparțin unui temperamanet bilioso-nervos care este responsabil pentru energiile negative ale Berbecului și îi provoacă stările depresive.

Sunt predispuse la afecțiuni: capul, cavitatea bucală, ochii, urechile.

Poate manifesta boli precum nervozitate excesivă, meningită, febre, migrene, acnee, erupții, calvițe, apoplexie. De asemenea este predispus și la maladii infecțioase și contagioase, precum scarlatina, varola.

De obicei se relaxează destul de greu, de aceea li se recomandă mai multe ore de somn.

Corespondent în alte zodiace

Zodiacul chinezesc:

Zodiacul grecesc:

  • 21 Martie – 20 Aprilie:Pegas

Zodiacul arboricol

Pentru detalii despre zodia ta, fă clic pe numele zodiei de mai jos:

Nu știi ce zodie ești în zodiacul european? Află pe zodiacool.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!